Haarstudio Mon Ami
Terug

Ootmarsum verkiest opnieuw ondernemer van het jaar

‘Ik ben niet bang om nieuwe dingen uit te proberen’

Bron: Tubantia

OOTMARSUM - Lange tijd zag ze zichzelf niet als een échte ondernemer. Groot was dan ook haar verbazing toen Monique Benneker (54) van Haarstudio Mon Ami onlangs werd verkozen tot ondernemer van het jaar in Ootmarsum. „Trots? Dat woord neem ik niet zo snel in de mond.”


Ze begon haar kapsalon een beetje uit nood. Omdat haar toenmalige bazin ermee stopte en de banen destijds niet voor het oprapen lagen, besloot Monique Benneker om de zaak in 1994 over te nemen. „Daardoor denk ik pas de laatste tien jaar: Ja, nu ben ik ondernemer. Dat heb ik ook te danken aan mijn vaste team, dat altijd achter me staat.” De prijs werd uitgereikt door Ondernemers Federatie Ootmarsum (OFO), die hiermee een oude traditie weer nieuw leven in blaast.

Drive
Benneker wordt onder andere geprezen voor haar inzet wat betreft het parkeerbeleid in Ootmarsum. ‘Met haar duidelijke visie op het centrumplan is ze het gesprek aangegaan met zowel inwoners als mede-ondernemers en heeft ze het plan duidelijk onder de aandacht gebracht voor het algemeen belang,’ luidt de reactie van het OFO. „Daar ben ik inderdaad wel heel druk mee geweest”, geeft Benneker toe. „Het hield zowel inwoners als ondernemers erg bezig, dat was altijd mijn drive.”

Verrassing
Verder vindt de jury het bewonderingswaardig hoe Benneker innoveert in haar eigentijdse kapsalon. „Ik durf het wel aan om nieuwe dingen te proberen”, vertelt ze. „Zoals het kappersabonnement. Dat was een gok maar heeft goed uitgepakt.” Dat ze de titel op haar naam mag schrijven, had Benneker niet verwacht. „Ik zit tegenwoordig zelf ook in het bestuur van de OFO, dus dit kwam als een verrassing.”

Ootmarsum verkiest opnieuw ondernemer van het jaar